20:15

Jitex U

Referat: Göteborgs DFF - Jitex U

Seriesegraren i junior klass 1 2015 mot seriesegraren junior klass 2 samma år i seriepremiären, sedan har det säkert även i GDFF (liksom hos oss) skett en del förändringar i truppen till år. Dock kör inte våra tjejer i egen bil till matcherna än på några år.
Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff utmaning i denna seriepremiär och att i det läget spela ett spelsystem som vi testat tillsammans en halvlek kanske är övermodigt eller t o m dumt. Men samtidigt så är vi ju här för att lära och för att utbilda våra spelare, det är därför vi är Jitex! Faktum är dessutom att det funkade riktigt bra, så bra så att stressen inte bara sågs på planen hos hemmalaget i andra halvlek utan även stundtals även på hemmabänken.
Vi tryckte på en del justeringar från träningsmatchen mot Qviding, framför allt att inte bli så långa i laget och det klarar vi bra men det kan bli ännu lite bättre i positionsspelet.
Det skall sägas att GDFF har ett stort bollinnehav men vi håller dom oftast på behagligt avstånd från vårt mål i första halvlek. Några förlupna djupledsbollar som Emelie (f ö storspelande idag) plockar upp och en ribbträff på ett skott utifrån är det närmaste i första halvlek. Frammåt hittar vi ofta upp med första passet men har lite svårt att få några farligare anfall i första halvleken. Men en riktigt bra inställning och kämpaglöd och 0-0 i halvlek.
I andra flyttar GDFF fram positionerna och spelare från backlinjen och ökar trycket på oss. Så pass att vi inte klarar att stå emot och hemmalaget kan göra både 1-0 och 2-0, samtidigt som Emelie också får göra några riktigt bra räddningar.
Men vi ger inte upp, vi kämpar och när vi får möjlighet sätta upp bollen på forwards och gå på omställning.
I ett läge blir det en sammanstötning där en GDFF spelare skadar sig, vi hoppas att det inte är allvarligt och på snabb tillfrisknande, men för oss som stod närmast situationen såg det ut som kamp om bollen.
I o m att hemmalaget flyttat fram någon av sina backar får vi större ytor i omställningarna och efter ett uppspel på forward och instick i djupet kan vi reducera, och strax därefter från samma kant komma till ett inlägg som hamnar hos vår mittfältare som säkert placerar in kvitteringen i bortre gaveln. Fantastiskt att komma tillbaka på det sättet!
Tyvärr håller vi inte oavgjort mer än 4-5 min innan hemmalaget kan lobba över en utrusande Emelie, en lobb som vår back så när räddar med en bisicleta på mållinjen men linjedomaren bedömer att bollen är inne.
Kvitteringen är sedan nära när vi åter igen rullar upp hemmaförsvaret på deras vänsterkant. Inlägget halvräddas av målvakten men bollen ligger sedan fri mellan två GDFF-spelare och två Jitex-spelare innan en GDFF-tå får bort den från straffområdet. Vi får inga fler chanser och matchen slutar 3-2 till hemmalaget.
GDFF har som sagt ett stort bollinnehav men vi följer vår plan och gör en riktigt bra insats idag! Inställning, kämpaglöd och när vi får chansen så hittar vi upp med passningarna till forwards och kan gå på omställning. Trots förlusten mycket positivt att ta med från matchen, bra genomfört tjejer!